Preloader Image
e-Monki
<<< wstecz

Bakterie w parówkach


Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: stwierdzenie bakterii Listeria monocytogenes w parówkach z szynki.

Zagrożenie

Bakterie Listeria monocytogenes wykryto w jednej z pięciu próbek produktu w ilości 330 jtk/g (jednostek tworzących kolonię/gram), podczas gdy zgodnie z prawem żywnościowym w żadnej z pięciu badanych próbek nie może być więcej niż 100 jtk/g.

Szczegóły dotyczące produktów
• Produkt – dane na etykiecie: Parówki z Szynki. Simply food 200g
• Kraj pochodzenia – Polska
• Producent – Zakłady Mięsne UNIMIĘS Spółka akcyjna, ul. Powstańców Styczniowych 9, 32-500 Chrzanów, weterynaryjny numer identyfikacyjny: 12030323.
• Podmiot odpowiedzialny za wprowadzenie produktu na rynek: Madej Wróbel Sp. z o.o., ul. Magazynowa 45, 41-700 Ruda Śląska, weterynaryjny numer identyfikacyjny: PL24720306 WE.
• Oznaczenie partii produkcyjnej – 180524001, nr operatora 28
• Termin przydatności do spożycia: należy spożyć do: 16.06.18

Zalecenia dla konsumentów

Nie należy spożywać parówek o numerze partii wskazanej w komunikacie, szczególnie na surowo, z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia.



<<< wstecz