Preloader Image
e-Monki
<<< wstecz

Finał w Święto Ziemniaka


Fundacja Na Rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego z początkiem kwietnia rozpoczęła realizację projektu „Produkt lokalny i tradycyjny szansą na rozwój społeczności wiejskiej” współfinansowanego ze środków UE w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Celem projektu jest podniesienie świadomości mieszkańców obszarów wiejskich w zakresie korzyści płynących z wykorzystania potencjału lokalnego powiatu monieckiego.

Zorganizowany zostanie szereg szkoleń i warsztatów dotyczących produktów lokalnych, a także z zakresu rękodzieła ludowego.

Zorganizowany zostanie także punkt konsultacyjno-doradczy w którym każda osoba zainteresowana otworzeniem, czy też rozwojem własnej działalności uzyska niezbędną pomoc eksperta.

Punktem kulminacyjnym projektu będzie zorganizowanie w sierpniu przy współpracy ze Starostwem Powiatowym w Mońkach imprezy „VII Święto Ziemniaka – Jarmark Kresowy”, która stanowić będzie forum prezentacji dobrych praktyk i możliwości wykorzystania własnych produktów jako dodatkowego źródła dochodów. Wkrótce więcej informacji nt. tegorocznego Święta.

Całość przeprowadzonych działań zostanie zrealizowana i w całości sfinansowana ze środków Unii Europejskiej pozyskanych na przedmiotowy projekt. Więcej informacji o projekcie pod adresem mailowym biuro@narzeczpowiatu.pl

Fundacja Na Rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego realizuje także drugi projekt pn. „Powiat moniecki zaprasza na aktywny wypoczynek” w ramach którego 17 kwietnia w budynku Ochotniczej Straży Pożarnej w Goniądzu (ul. Stary Rynek 7) o godzinie 12:00 odbędzie się jednodniowe szkolenie „Fundusze UE na działalność agroturystyczną na wsi w latach 2007-2013”, na którym dowiedzieć się będzie można jak pozyskać fundusze w branży agroturystycznej. Szkolenie poprowadzi ekspert ds. funduszy unijnych.

Zgłoszeń dokonywać można osobiście w biurze Fundacji (ul. Słowackiego 5a), telefonicznie 85 716 21 05 lub na adres mailowy: biuro@narzeczpowiatu.pl Decyduje kolejność zgłoszeń. Dla wszystkich uczestników zostaną zapewnione materiały szkoleniowe i catering. Zapraszamy do udziału w szkoleniu!


<<< wstecz