Wydarzenia sportowe

sport Mońki sport Mońki sport Mońki sport Mońki sport Mońki sport Mońki sport Mońki sport Mońki sport Mońki sport Mońki sport Mońki sport Mońki sport Mońki

Wideo z odbywających się imprez i wydarzeń

  • Promień Mońki - Warmia Grajewo - IV liga piłki nożnej   
  • Memoriał im. Stanisława Fiedorczuka - tenis stołowy   
  • Pierwszy Memoriał im. Stanisława Fiedorczuka - powitanie   
  • "Dzieci z zaczarowanego lasu" i zwykli ludzie - warsztaty   
  • Klubu Rodzin Autystyczny - Barbara Iwanicka   
  • XVI Wiosenne Biegi Uliczne - bieg główny na 10 km   
  • XVI Wiosenne Biegi Uliczne - bieg najmłodszych chłopców   
  • XVI Wiosenne Biegi Uliczne - bieg najmłodszych dziewcząt   
  • XVI Wiosenne Biegi Uliczne - Poseł Mieczysław Baszko   
  • Święcenie pokarmów - kościół M.B. Częstochowskiej   
  • Artur Gaweł - Podlaskie Muzeum Kultury Ludowej   
  • Niedziela Palmowa - zespół Wrzosy   
  • Niedziela Palmowa - zespół Pogodna Jesień   
  • Zespół taneczny "Promyki św. Jana Pawła II"   
  • Koło Teatralne LO - Macbeth w wersji angielskiej   
  • Koło Teatralne LO - Hamlet   
  • Promień Mońki - AP Talent Białystok - trampkarze   
  • Wagariada w Szkole Podstawowej nr 2   

Lekko i świeżo - przepis na krem z brokułów z dodatkiem serka topionego

Końcówka lutego zazwyczaj nie rozpieszcza, a na wiosnę trzeba jeszcze chwilę poczekać. Umilmy więc sobie ten czas dostarczając organizmowi dawki świeżych oraz pełnowartościowych warzyw. W jaki sposób zrobić to szybko i skutecznie? Postaw na brokuły! Obecna w nich witamina C podniesie odporność, a sycący błonnik nie pozostawi nas głodnymi. W formie aksamitnego kremu z dodatkiem serka topionego to idealna propozycja, aby rozgrzać się w lutowe przymrozki.

Krem z brokułów z dodatkiem serka topionego

Składniki:

  • - 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego (wcześniej przygotowanego)
  • - łyżka masła
  • - 2 świeże brokuły
  • - 1 cebula
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki
  • - sól, pieprz do smaku

Wykonanie: Brokuły umyć, osuszyć i podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem zaszklić w garnku. Zalać bulionem warzywnym i zagotować. Dodać brokuły i gotować do miękkości. Kilka różyczek można wyciągnąć wcześniej, aby udekorować puree przed podaniem. Przyprawić do smaku. Całość zmiksować blenderem i zagęścić serkiem topionym, cały czas mieszając. Najlepiej podawać z ciepłymi grzankami i udekorowane podgotowanymi różyczkami brokułu.

Fotograficzne relacje z największych monieckich imprez

Startuj z nami   |   Napisz do nas   |   Dodaj bezpłatne ogłoszenie   |   Bezpłatny katalog firm   |   Zareklamuj się u nas

logo
2003-2017 © Copyright by e-Monki.pl
Wykorzystanie zdjęć publikowanych w portalu www.e-Monki.pl wymaga zgody redakcji portalu!